|| webmaster || Raumafolket || Linux || Maskinpark || Webserver || HTML og CSS ||

Weblung Internet. Webmaster.

Foto av Webmaster Magne Heen,
Kolstadgata 7,
6310 Veblungsnes.

Overtallig Drifts og Planingeniør hos Telenor. Har arbeidet i den samme bedriften siden 1957 med snart alle arbeidsoppgaver. Har allsidig utdannelse innen Automatikk, Elektronikk og Kybernetikk. Har også drevet med programmering i Fortran, og elektroniske konstruksjoner, bl.a automatisk togvarsling for private planoverganger, og elektronisk C-grenskobling for elektronisk PBX-utstyr i telefonsentraler som brukes bl. a. i Spania og Mexico. Autorisert Radio og fargeTV-fagmann. Var en tid med i Fiksdal mannskor og sang 2.bas. Driver nå for det meste som hobbysnekker, lokalhistoriker med Veblungsnes som spesialfelt og slektsgransking. Har kone, 3 barn og 8 barnebarn ett av dem død ved fødselen. Er nå blitt oldefar til ei søt lita jente som heter Emira. Har rimelig stor villa på 1 1/2 etasje med sokkel i Veblungsnes, Rauma Kommue i Møre og Romsdal.

Etter endt folkeskole i 1954 skjedde det ikke så veldig mye. Var med bestefar som var vegvokter på kommuneveiene en del og hjalp ham der.

I 1957 lagde jeg min første transistorradio. Det året fikk jeg tilbud å jobbe som ferieavløser for telegrafbudet ved telefonanlegget, Det varte lenger enn ut ferien og fikk fortsette som reservemontør og gikk montørkurs i 1960 og fikk telefonteknisk utdannelse.

Militærtjenesten ble utsatt til neste år. I militæret ble jeg satt inn som førstelinjes radio reparatør og fikk radioteknisk utdannelse der.

I1967 ble jeg ansatt som telefonmontør i Møre distrikt.

I 1967 begynte jeg å studere datamaskiner og kybernetikk.

I 1971 gikk jeg Automattenikker kurs.

I 1972/73 fikk jeg videreutdanning i automatteknikk med følgende kursinnhold:
Mtematikk, Elektrisitetslære, Elektronikk, Telefonteknikk I og II, Transmisjonteknikk, Laboratorøvinger, Trafikkteknikk. Administrasjon/Instrukser.

Ble i 1973 ansatt som teknikkerformann i særlasse.

I 1976 Kurs i automatisk transmisjonsmåleutstyr.

I 1979 Kurs i telefonsentral ARM 503 ved EB, og kurs i fargefjernsyntenikk I på STI.

I 1980 kurs i Fargefjernsynsteknikk II på STI.

I 1980 avholdt fargefjernsynsprøven ved RRL.

I 1981 Autorisert fargefjernsynsfagmann.

I1981 Kurs i Algebra, Flate og volumberegninger, oversiktskurs i Metallbearbeiding, Grunnkurs i kjemi, fysikk og materiallære ved NKI.

I 1984 kurs i digital telefonsentral, DIGIMAT 30 ved STK.

I 1985 driftskurs i CHATS i Bergen.

Da telefonsentralene skulle digitaliseres gikk jeg i 1985 på kurs i digital switshing på Teleskolen i Trondheim.

I 1987 kurs i SIBAS-drift.

I 1992 gikk jeg på kurs i Grimstad, UNIX Drift og administrasjon,

Raumafolket.

Jeg startet opp med å legge inn data fra boken Raumadalsfolket av Henrik O. Røvig den 20/1 1999 og holdt på med det til jeg var ferdig den 13/3 2000.
Jeg har lagt inn rettelsene som var notert av Andreas Normann (disse ligger i Rauma Folkebibliotek).
Senere ble basen lagt over til den web-baserte slektsdatabasen GeneWeb og lagt ut uoffisielt på nettet for utprøving.
Uten at det var avertert var det en stor respons og mange besøk. Jeg besluttet da at jeg skulle gjøre den tilgjengelig fra min maskin med endret utseende.
Det er lagt inn over 500 nye navn spesielt fra mine aner og strekker seg tilbake til 1177 (26 generasjoner). Det er også kommet inn mage rettelser fra folk utenfra og disse rettelsene blir også lagt inn.
Det er fortsatt mange rettelser som må gjøres så basen må brukes med omhu og resultatene må dobbelsjekkes hos andre kilder
Jeg setter stor pris på å bli gjort oppmerksom på feil og mangler og kan også legge inn nye lister som har tilknytning til slektene i basen.

Linux.

No MicrosoftHar nå skiftet over fra Microsoft til GNU/Linux på alle maskiner og er nå helt Microsoft fri. Holder fortsatt på å "utdanne" meg til "GNU-Fedora ekspert".

Maskinpark.

Hovedmaskinen er selvbygd og består av en 17 toms LCD-skjerm med en MiniItx-PC montert bak på skjermen. Desverre har jeg ikke fått tak i den spesielle strømforsyningen som skal monteres direkte på hovedkortet så intil videre må jeg benytte en dinosaur.

Webserver.

Har nå satt opp egen Web-server hjemme og er i ferd med å konvertere sidene til det nye utlegget.

Domenenavnet er 'weblung.org' og 'home.weblung.org' er direkte til serveren hjemme mens 'www.weblung.org' redirigerer til 'home.weblung.org'.

HTML og CSS.

Har utarbeidet en teknikk med HTML5 for å skrive web.sider slik at de passer for alle web-lesere uavhengig av produsent, og som er uavhengig av skjermoppløsning og operativsystem.

Alle sider skal bruke CSS og skal validere som HTML5.

Oppdatert den 05. jul 2013 Magne Heen -- mailto:Magne Heen 11/01-97